Αναγνώστες

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Η μεσοθεραπεία


Η μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Γαλλία από τον Dr.Pistor και γρήγορα κέρδισε την 1η θέση ως θεραπεία προσώπου και σώματος στον κλάδο Ιατρικής Αισθητικής.
Πως δρα;

Η μεσοθεραπεία δρα ενδοδερμικά, και έτσι είναι πολύ αποτελεσματική σε θεραπείες κατά των ρυτίδων, ενυδάτωσης,αντιγήρανσης, σύσφιξης, αδυνατίσματος, κυτταρίτιδας και ραγάδων, ενώ παράλληλα τονώνει και αναγεννά το δέρμα.
Πρόκειται για την έγχυση ενεργών στοιχείων με τη μέθοδο πολλαπλών νυγμών με μικροσκοπικές βελόνες, οι οποίες σαρώνουν όλη την επιφάνεια του προσώπου ή του σώματος, ενώ η εφαρμογή μπορεί να γίνει και στο λαιμό, το ντεκολτέ και τη ράχη των χεριών. Δημιουργούμε δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον ώστε το δέρμα μας να αμύνεται και να αναπλάθεται, χρησιμοποιόντας συστατικά που δε μπορεί να λάβει ακόμα και όταν ακολουθούμε την πιο ισορροπημένη διατροφή. Οι θεραπείες δεν αφήνουν σημάδια και μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς περιορισμό από τον ήλιο, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.
Θεραπείες Προσώπου για :
Υγεία και Αναζωογόνηση για το δέρμα: κοκτέιλ πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αντιοξειδωτκές ουσίες, ανόργανα άλατα και μέταλλα (minerals), υλικά δηλαδή που χρειάζονται τα κύτταρα του δέρματος για να αμυνθούν έναντι στο οξειδωτικό στες που υφίστανται λόγω ήλιου, καπνίσματος, ρύπανσης, χημικών και άλλων προιόντων του μεταβολισμού(ελεύθερες ρίζες).
Γέμισμα ρυτίδων και βαθιά ενυδάτωση: Hyaluronic ιδανικό χάρη στη δομή του, έχει την ικανότητα να συγκρατεί μεγάλες ποσότητες νερού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιείται για την ενυδάτωση της επιδερμίδας, για την ανασύσταση των ινών που υποστηρίζουν τον ιστό του δέρματος, την πρόληψη και το “γέμισμα” των ρυτίδων, βοηθώντας στο να διατηρήσουν τα μόρια του νερού, με αποτέλεσμα την εξομάλυνση της τραχύτητας. Το υαλουρονικό διεγείρει μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα την παραγωγή του κολλαγόνου, χαλαρώνοντας τους ινοβλάστες, επεκτείνοντας και πολλαπλασιάζοντας το αποτέλεσμα της αναγέννησης. Αυτή η διπλή ιδιότητα εξηγεί γιατί οι επιδράσεις του υαλουρονικού οξέος είναι συνδυαστικές και πιο εμφανείς μετά από έξι (6) μήνες με ένα (1) χρόνο από την εφαρμογή.
Botox like διορθωτική θεραπεία ρυτίδων έκφρασης: Μειώνει το βάθος των ρυτίδων του προσώπου που προκαλούνται από τη σύσπαση των μυών, ιδιαίτερα στο σφαιροειδές του ματιού, των χειλιών και της εμπρόσθιας περιοχής .
Lifting: Προκαλεί ορατό αποτέλεσμα lifting. H (DMAE) μπορεί να συμπεριληφθεί στη δομή των κυτταρικών μεμβρανών, όπου οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες ενισχύουν την αντίσταση της μεμβράνης στο οξειδωτικό στρες που προέρχεται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της καλής ποιότητας του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ενώ επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος.
Θεραπείες Σώματος για:
Αδυνάτισμα: γίνεται λιπόλυση, πραγματοποιόντας μια διεγερτική δράση, για να αυξηθεί η ρευστότητα και η διαπερατότητα της μεμβράνης των λιποκυττάρων, προωθώντας έτσι την απελευθέρωση των λιπιδίων. Πολύ αποτελεσματική μέθοδος, η οποία στοχεύει στη μη χειρουργική διόρθωση ατελειών του σώματος. Απαιτούνται 6-8 συνεδρίες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.
Θεραπεία κατά της Κυτταρίτιδας: Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με κοκτέιλ που περιέχουν λιπολυτικούς παράγοντες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα αποτελέσματα στο σώμα είναι ορατά από την 1η συνεδρία και έχουν μεγάλη διάρκεια, με προυπόθεση τη διατήρηση σταθερού σωματικού βάρους.
Θεραπεία Σύσφιξης: Άμεση σύσφιξη δερματικού ιστού, διεγείροντας την δραστηριότητα των ινοβλαστών που εμπλέκονται άμεσα στο σχηματισμό του κολλαγόνου και της ελαστίνης, για να αυξήσει το εξωκυτταρικό πλέγμα του χορίου, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη συμπαγότητα , ελαστικότητα και τόνωση του ιστού.
Θεραπεία κατά των Ραγάδων: Αντιμετώπιση του προβλήματος με κοκτέιλ που περιέχει αναπλαστική, επουλωτική δράση, η οποία δρα σε συνέργεια με άλλα αναγεννητικά στοιχεία. Οργανικό πυρίτιο, απαραίτητο συστατικό για το σχηματισμό των ινών κολλαγόνου, ασιατική Centella, πανθενόλη και ελαστίνη συνεργούν για την αναγέννηση του δερματικού ιστού.
Πότε θα δω αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα σε όλες τις θεραπείες είναι άμεσα ορατά, ενώ το μέγιστο των αποτελεσμάτων το βλέπουμε μετά από 2 ημέρες.
Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα στο πρόσωπο διαρκού έως και 6 μήνες και απαιτούν 3 έως 6 επισκέψεις, αναλόγως το πρόβλημα. Για πιο μόνιμα αποτελέσματα χρειάζεται μια συντήρηση κάθε 2 με 3 μήνες.
Στο σώμα τα αποτελέσματα είναι μόνιμα σε συνάρτηση πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή μετά τη θεραπεία.