Αναγνώστες

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΣΙΑΤΣΟΥ ΜΑΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΣΙΑΤΣΟΥ ΜΑΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Αυτό το θεραπευτικό μασάζ προσώπου είναι ιαπωνικό μασάζ. Το σιάτσου γίνεται με την πίεση δακτύλων. “Σι” σημαίνει δάχτυλο και “άτσου” σημαίνει πίεση.
Η θεραπεία αυτή έχει τις ρίζες της πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ιαπωνία και  στηρίζεται στην  παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, χρησιμοποιώντας τα ίδια κανάλια και σημεία όπως στον βελονισμό.
Το μασάζ σιάτσου ανακουφίζει από το στρες και την ένταση στην περιοχή του προσώπου και του κεφαλιού.
Οι περισσότερες αρρώστιες ξεκινούν άμεσα ή έμμεσα από τη σκέψη ή την εσωτερική κατάσταση του ασθενή.
 Το σιάτσου βασίζεται στην αρχή ότι το σώμα και ο νους που λειτουργούν σαν μία ενιαία μονάδα, δημιουργούνται από την ενέργεια.
Η ενέργεια που βρίσκεται μέσα στο σώμα μας ακολουθεί κάποιες διαδρομές που ονομάζονται  κανάλια ή μεσημβρινοί. Κατά μήκος των καναλιών βρίσκονται διάφορα σημεία “τσουμπο”, τα οποία τα χρησιμοποιούμε για να αποκαταστήσουμε την  ισορροπία της ενέργειας. 
Με την τεχνική του μασάζ προσώπου σιάτσου  βοηθάμε τη ρύθμιση και την  ενίσχυση της λειτουργίας των οργάνων, τη βελτίωση της αναπνοής, της κυκλοφορίας και την ψυχική και σωματική ευεξία. Είναι επομένως παρόμοιας φύσης με εκείνη του βελονισμού και σήμερα θεωρείται ως ένα όχι μόνο χαλαρωτικό μασάζ αλλά θεωρείται επίσης ως μία θεραπευτική πρακτική. Σ’ αυτό το ιαπωνικό μασάζ θα διαπιστώσετε ότι χρησιμοποιούνται μόνο το φυσικό βάρος των δακτύλων, χωρίς κρέμες ή λάδια.
Επίσης μπορεί να συνδιαστεί με θεραπείες προσώπου & σώματος.